Dearnhemsekaboutertjes.nl

Als gastouder bied ik de kinderen een gestructureerde dag aan. Uiteraard kan hier wel van afgeweken worden wanneer dit in het belang van uw kind is. Maar mijn ervaring is toch dat kinderen het beste gedijen in een omgeving waarin zij weten wat er was en wat er komen zal. Binnen de veilige grenzen kunnen zij zich optimaal ontwikkelen in hun vrije spel, het zijn in de natuur en de gerichte activiteiten.

 

Onze baby'tjes worden omhuld met veel liefde en warmte.  Hun behoeftes worden nauwlettend in de gaten gehouden. We zingen zachte liedjes voor hen, wiegen ze en laten onze kleinsten genieten van de frisse buitenlucht. Huilen is een indicatie dat er iets is, omdat een baby dit nog niet kan vertellen en wordt hier heel serieus genomen. Ik ben me er zeer van bewust dat de ervaringen die kleintjes in het begin van hun leven op doen, heel belangrijk zijn voor de rest voor hun leven. Bij de Arnhemse Kaboutertjes heerst een rustige en ontspannen sfeer en is er ook de mogelijkheid om uw kindje apart te laten slapen, mocht uw kleintje hier behoefte aan hebben. De kinderen worden met een camera in de gaten gehouden.

 

Leren door ervaren. Ik bied de kinderen een gevarieerd programma aan met uitdagend speelgoed. Het zijn in de natuur is voor uw kind heerlijk: gezonde rode wangen, lekker rennen en klauteren of in de schaduw op een kleedje om je heen kijken. Wat een plezier! We verzamelen schatten uit de natuur waarmee we dan weer gaan knutselen. Dennenappels verven en met blaadjes stempelen, of gewoon.... eraan voelen! Ik leer de kinderen om netjes om te gaan met onze kostbare natuur. We brengen minimaal één keer per week een bezoekje aan de kinderboerderij. Ook zijn we regelmatig in park Angerenstein of park Presikhaaf te vinden. In onze ruimte tuin staat een gezellig speelhuisje en zijn houten fietsen. We bakken vaak lekkere taarten met blaadjes er op! :-)

 

Onze uitstapjes naar verzorgingstehuis Vreedenhoff zijn een hoogtepunt! Gezellig samen liedjes zingen, babbelen of een spelletje doen. De ouderen vinden het fantastisch als wij er zijn en de kinderen reageren heel sensitief op de bewoners. Uiteraard kijk ik goed naar wat de groepssamenstelling van die dag is, want voor sommige kleintjes geeft dit nog wat teveel prikkels.

 

Iedere maand wisselen wij van thema. We halen boekjes over dit thema bij de bibliotheek (op nog geen tien minuten loopafstand), leren hier liedjes over en de knutsels worden hier op aangepast.  Indien nodig zal ik de ouders ook vragen mee te sparen met kosteloos materiaal.  Het leuke van de bibliotheek is dat we, behalve boekjes, ook puzzels en ander ontwikkelingsmateriaal mee mogen nemen. 

 

Er wordt veel gezongen bij de Kabouters. We gebruiken de cargon om de ritmes te horen of gewoon lekker op te spelen. Ook hebben we nog verschillende andere muziekinstrumentjes. Er wordt regelmatig gedanst in ons huis.  Als fanatiek dansster vindt Quinty het geweldig om met de kinderen te dansen.  Overigens heb ik de muziek nooit op de achtergrond aan staan wanneer het niet functioneel is. Mijn ervaring is dat het dan onrustig kan zijn in de groep.

 

Verder maak ik voornamelijk gebruik van biologische producten. Er wordt niet gesnoept en na de broodmaaltijd poetsen we de tandjes. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen voeding mee te geven, mits deze wel passend is in ons eetpatroon. Zo kan een kindje geen witte boterham met hagelslag mee krijgen wanneer wij de kinderen bruin brood met biologische pindakaas geven.

 

Dit alles in nauw overleg met u als ouder.  Communicatie met ouders is voor mij iets wat heel belangrijk is. U laat uw kostbaarste bezit achter en het voelt mij als een grote verantwoording om goed voor uw kindje te zorgen.

Werkwijze