Dearnhemsekaboutertjes.nl

Visie

Mijn missie is om vanuit een veilige en geborgen sfeer een kwalitatief hoogwaardige kinderopvang aan te bieden. Met meer dan 20 jaar ervaring heb ik een duidelijke visie ontwikkeld. Bij 'De Arnhemse Kaboutertjes' wordt speelmateriaal aangeboden wat 'onaf' is en wat de fantasie prikkelt.

Ook gaan wij dagelijks naar buiten, ongeacht het weer. Wij hebben regenkleding, paraplu's, thermodekens en een regenkap voor over de vierlingbuggy. Mijns inziens is het heel belangrijk om de natuur op ongedwongen wijze te ontdekken. De natuur ontspant de kinderen en dit draagt ten positieve bij aan hun ontwikkeling op diverse gebieden. Onze kinderboerderij heeft prachtig speelmateriaal en de parken diverse fijne speeltuinen.

 

Wij hebben een samenwerkingsverband met het bejaardenhuis 'Vreedenhoff'' . De kinderen vinden het heerlijk om met de ouderen boekjes te lezen, liedjes te zingen of een spelletje te doen. Zij hebben respect voor de oudere mensen en zowel de bewoners als de kinderen vinden het heel erg leuk.

 

De taalontwikkeling krijgt ook genoeg aandacht bij de Árnhemse Kaboutertjes.' Wij gaan regelmatig naar de bibliotheek, zingen veel liedjes en benoemen wat wij doen. 

 

In een rustige en veilige omgeving stimuleren wij elkaar en hebben wij respect voor ieders eigenheid. De grote kinderen helpen de kleintjes wat heel bevorderlijk is voor het zelfrespect van uw kindje. We leren hoe we de baby'tjes erbij kunnen betrekken en wat ze fijn vinden. Ieder kind mag zichzelf zijn! Ik stimuleer de sterke punten van uw kind en werk samen aan het ontwikkelen van de dingen die hij of zij nog lastig vindt. Wij staan open voor mensen met allerlei soorten levensvisies en leven met veel plezier samen door van elkaar te leren!

 

De ontwikkeling van uw kindje wordt vanaf de eerste dag dat hij of zij hier komt gestimuleerd. Er is meer dan genoeg speelmateriaal voor baby's, maar ik zal nooit teveel tegelijk aanbieden omdat ze dan overprikkeld kunnen raken. Een rustig plekje in de box vindt een baby vaak fijn, dan kunnen ze rustig kijken naar het groepsgebeuren. We leren van elkaar!

 

Op jonge leeftijd creatief en muzikaal bezig zijn vind ik heel belangrijk. Wanneer kleine kinderen leren om zich te uiten door middel van de verschillende activiteiten zullen zij hier in de loop van hun leven zeker profijt van hebben. Leren om probleemoplossend te denken en hun gevoelens te uiten staan bij mij hoog in het vaandel.

 

Verder werken wij met een dagschema . Kinderen zijn gebaat bij een vaste structuur, wat ze een gevoel van veiligheid en rust geeft.

 

De omgang met dieren is hier heel normaal. Kinderen leren om respectvol met onze beestjes om te gaan. Thuis heb ik twee poezen en we wonen op vijf minuten loopafstand van de kinderboerderij. Erg leuk, met regelmatig biggetjes-kalfjes en kleine konijntjes.

 

Één à twee keer per jaar hebben we een leuke activiteit met de ouders erbij. Een picknick in onze tuin in de zomer en in de winter zijn we met de ouders naar Monkey Town geweest. Erg gezellig!

 

Tot slot: er is een nauwe samenwerking met de ouders. We werken met veel overleg. Ook heb ik met ieder(e) ouder-(paar) een appcontact, waarin ik u foto'tjes toestuur van het verloop van de dag.  Indien u dit op prijs stelt, kan ik ook met een communicatieschrift werken tot 2 jaar.